Houten vloeren: Gerookte Eiken vloer

Nijdam Houten Vloeren levert gerookt eiken in diverse varianten. In onze showroom hebben we een aantal voorbeelden opgesteld, we nodigen u graag uit om deze te komen bekijken.

Gerookt eiken, het proces van verkleuring

Door een eiken houten vloer te roken krijgt de houten vloer een bruine kleur. Hoe meer en vaker het eiken wordt gerookt hoe dieper de tint. In ‘houten vloeren land’ noemen we deze gradaties in het roken van vloeren enkel gerookt eiken en dubbel gerookt eiken.

Wat is het effect van gerookt eiken?

Het eindresultaat, de look, verschilt per houten vloer. Eiken is een natuurproduct en heeft een eigen ‘wil’. Desondanks kan Nijdam Houten Vloeren door jarenlange ervaring met hout uw wensen met grote nauwkeurigheid benaderen, zodat u de gerookt eiken vloer krijgt die ú voor ogen heeft.

Enkel gerookt eiken

De enkel gerookte eiken houten vloer is, zoals de naam al doet vermoeden, eenmalig gerookt. De verkleuring is afhankelijk van hoelang de houten vloer is gerookt. Natuurlijk zit er een limiet aan hoelang een eiken vloer gerookt mag worden. Door het roken verkleurt de vloer en ‘verouderd’ de vloer. Dit geeft een hele mooie, doorleefde en warme look.

Het is ook mogelijk het effect van gerookt eiken na te bootsten door uw (bestaande) houten vloer op een bepaalde manier te oliën. Zoekt u een nóg diepere kleur, dan is er dubbel gerookt eiken.

Dubbel gerookt eiken

Dubbel gerookt eiken is nog donkerder van kleur. Het eiken lijkt vele jaren oud. Dit is erg geschikt in bijvoorbeeld oude panden. Uw vloer is nieuw, maar lijkt te horen bij het oorspronkelijke pand, mits de vloer goed is gelegd natuurlijk. U kunt er op vertrouwen dat Nijdam Houten Vloer dit op de door u gewenste wijze kan uitvoeren.

Toch heeft dubbel gerookt eiken veel meer mogelijkheden. Er kunnen prachtige kleureffecten worden bereikt door een dubbel gerookt eiken houten vloer met white-wash olie te behandelen. Of dubbel gerookt eiken nóg meer te verouderen door de houten vloer te borstelen!

We vertellen er u graag meer over in onze showroom met voorbeelden bij de hand.

Wilt u meer informatie of een afspraak?

Het informeren van klanten doen wij geregeld in ons bedrijfspand aan Rollen 2 te Groningen. Onze showroom 5 dagen per week geopend. In de meeste gevallen combineren we een adviesgesprek bij u thuis met het inmeten van uw vloer. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Neemt u de proef op de som en vul het afspraakformulier in.
Afspraak maken