Houten vloeren: Geschaafd eiken

Nijdam Houten Vloeren levert en legt geschaafd eiken in diverse varianten. In onze showroom hebben we een aantal voorbeelden opgesteld, we nodigen u graag uit om deze te komen bekijken.

Geschaafd eiken, hoe werkt dat?

Door een eiken houten vloer te schaven wordt er als het ware een stukje hout afgesneden (ongeveer vergelijkbaar met  het schaven van een plak kaas).  Wat er overblijft is een oppervlakte van vers gespleten hout, een oppervlakte waarin de nerf structuur van het hout goed zichtbaar wordt gemaakt.

Wat is het effect van geschaafd eiken?

Door dat de nerven en structuur van de eiken houten vloer zo goed zichtbaar zijn, heeft de houten vloer veel ’tekening’. Dit geeft een zeer levendig effect. Het eindresultaat, de look, is afhankelijk van de nabehandeling met olie. Houten vloer oliën zijn verkrijgbaar in vele kleuren. U bepaalt de kleur. Het oliën van de eiken vloer versterkt het levendige effect doordat de kleur van de olie in de nerven van de houten vloer trekt.

Bent u juist op zoek naar een rustige uitstraling? Dan zou een geschuurde eikenhouten vloer een optie voor u kunnen zijn.

Geschaafd eiken of geschaafd eiken ..

Geschaafd eiken is het effect van de behandeling van het eikenhout. Binnen deze behandeling heeft de keuze uit velerlei soorten eikenhouten vloeren.  Keuzemogelijkheden in kleur, de kwaliteit van het hout, ouderdom.

We vertellen u graag meer over Geschaafde eikenhouten vloeren in onze showroom met voorbeelden bij de hand.

Wilt u meer informatie of een afspraak?

Het informeren van klanten doen wij geregeld in ons bedrijfspand aan Rollen 2 te Groningen. Onze showroom 5 dagen per week geopend. In de meeste gevallen combineren we een adviesgesprek bij u thuis met het inmeten van uw vloer. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Neemt u de proef op de som en vul het afspraakformulier in.
Afspraak maken